nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La demanda obliga a doblar el pressupost d'ajudes per a energies renovables

Medi Ambient destina 230 milions per fer front a més de 400 sol·licituds

La Direcció General de Residus i Energies Renovables de la Conselleria de Medi Ambient incrementarà amb 120 milions més el pressupost destinat a les subvencions per a energies renovables a causa de la forta demanada per part de particulars que s'han interessat per aquesta línia d'ajudes.

El pressupost inicial era de 110 milions, per la qual cosa els 120 milions afegits, que doblen la primera quantitat, sumen un total de 230 milions. Amb aquesta partida, Medi Ambient garanteix que tots els sol·licitants, una gran part particulars, puguin acollir-se a les ajudes de l'Administració en matèria d'energies renovables. En total han estat 403 les sol·licituds que s'han presentat, 301 de les quals provenen de Mallorca, 66 de Menorca i 36 d'Eivissa.

Les ajudes s'han dividit en cada illa per tipus d'energia: fotovoltaica (energia solar), eòlica, tèrmica i mixta. A Mallorca de les 301 sol·licituds, 227 corresponen a fotovoltaica, 47 a mixta, 18 tèrmica i 9 eòlica. Quant a Menorca, s'han presentat 42 expedients per a energia fotovoltaica, 4 per a tèrmica, 2 per a eòlica i 16 per a mixta. Per últim, a Eivissa i a Formentera han estat 23 de fotovoltaica, 0 d'eòlica, 8 de tèrmica i una de mixta.

Enguany, la Conselleria de Medi Ambient, a diferència d'altres anys, ha donat prioritat a la sol·licitud d'instal·lacions domèstiques per part de particulars amb la voluntat de facilitar i promoure l'ús de les energies netes. Abans, per exemple, només podien acollir-se a aquestes subvencions les instal·lacions fotovoltaiques superiors a 425 vats, les mixtes per sobre dels 725 vats, les eòliques superiors als mil vats i les tèrmiques que feien més de 10 metres quadrats. Això impossibilitava que els particulars tinguessin opcions a l'hora de voler disposar a les seves llars o al seu petit negoci d'aquest tipus d'energies i no dependre així exclusivament de l'electricitat convencional de Gesa.

La potenciació d'aquestes energies netes entre particulars, empreses i institucions contribuirà a la llarga a frenar l'elevat consum elèctric que es fa a les Balears, que mostra signes de saturació, asseguren els experts de Medi Ambient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris