cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Les llistes d'espera dels geriàtrics superen les dues mil sol·licituds

El PSM insta Cort a crear noves infraestructures, aprofitant vells hotels de la ciutat

Més de dues mil persones estan a les llistes d'espera per aconseguir una plaça en algun dels geriàtrics de Palma. La dada la proporcionà ahir als mitjans de comunicació el portaveu del grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma, Sebastià Serra.

Serra explicà que «les llistes d'espera de fa un temps mostren 4.000 sol·licituds per entrar en un centre de la tercera edat. D'aquest còmput generalitzat s'han de descomptar més de 700 persones que són ateses a través dels sistemes d'assistència domiciliària tant de l'Ajuntament de Palma com del Govern balear. També se n'ha de descomptar tota la gent present en més d'una llista i obtenim aquesta xifra».

En aquests moments l'oferta de places de geriàtric es concentra en els centres de la Bonanova, el del Consell Insular de Mallorca, la residència de Sa Nostra, el centre de les germanetes dels pobres, i algunes places concertades a través de Caritas, a més de les residències privades. En el seu moment el grup municipal del PSM va demanar a l'equip de govern de Cort que es fes el possible per tal de crear noves infraestructures, en aquest cas aprofitant vells hotels de Ciutat o un altre tipus de centre.

En aquest sentit, Sebastià Serra va recordar que una de les infraestructures que Cort podria adquirir i dedicar a aquest ús és l'antic Hotel Balear, situat a la plaça de les Columnes, un establiment que en aquests moments no es dedica a la seva activitat primigènia.

Una altra de les possibilitats que manegen els nacionalistes és convertir ca ses Monges de Sant Jordi en un centre d'aquestes característiques per donar cobertura a aquella zona de Palma. Sebastià Serra va explicar que «la necessitat de centres d'aquest tipus és molt important, ja que no tothom pot pagar els doblers que costa una residència privada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris