nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Sanitat examinà les guardes relacionades amb el comerç intervingut a sa Pobla

El president dels productors d'oví nega conèixer xarxes il·legals

Els manescals de la Conselleria de Sanitat inspeccionaren ahir el ramat de què procedeix el material interceptat al presumpte escorxador il·legal d'ovins que la UDYCO del Cos Nacional de Policia intervingué a sa Pobla dimarts passat. Fonts de la Conselleria confirmaren ahir aquesta actuació dels serveis inspectors, encara que no donaren informació sobre el resultat d'aquestes activitats.

De la seva banda, el president de l'Associació de Productors d'Oví de les Illes, Gil Panadés, negà tenir cap coneixement de cap de les actuacions esmentades "des del tancament de l'excorxador il·legal a les inspeccions sanitàries", però definí com «demencial» aquesta circumstància. Això no obstant, Gil adventurà que, en el cas que sigui detectada una irregularitat, «podran saber ben fàcilment de qui són els animals», els quals «han d'anar identificats amb una marca a les orelles, la qual identifica la ramaderia».

Gil excusà el seu desconeixement del cas de la mateixa manera que ho féu el dia abans el batle de sa Pobla, Jaume Font, qui ahir tornà a declinar qualsevol comentari, amb l'excepció de la seva «preocupació per salvaguardar la salut pública dels ciutadans» i la necessitat de «deixar actuar Sanitat i les autoritats».

Com ja ha estat publicat, la intervenció d'aquest suposat escorxador il·legal arribà per les sospites d'una xarxa de mercaderies càrniques que, fora del control sanitari, són venudes als immigrants de religió musulmana a baix preu. Això ha duit alguns poblers a pensar que els proveïdors eren musulmans del poble, fet desmentit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris