nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

La FARB rebutja l'ecoimpost perquè diu que aquest ignora el món rural

Exigirà en un text alternatiu la implicació del conseller d'Agricultura

El president de la Federació Agrícola i Ramadera de les Balears (FARB), Fernando Dameto, qualificà com a negatiu l'esborrany de l'ecoimpost que ahir va conèixer dels consellers de Turisme, Celestí Alomar, i d'Agricultura, Mateu Morro, perquè margina el sector primari. «No podem considerar positiu un text en què el món rural no hi apareix per res, quan els únics mantenidors i cuidadors del medi ambient som els agricultors i els ramaders», afirmà.

Dameto anuncià que presentaran un projecte alternatiu en què s'analitzarà l'esborrany punt per punt i en què reclamaran la presència del conseller d'Agricultura perquè participi en la valoració dels projectes. «Volem fer una crítica constructiva per donar solucions, però exigirem un reconeixement total i absolut del sector primari com a destinatari de les ajudes provinents de l'ecoimpost». El president de la FARB criticà «la valoració positiva» de la Unió de Pagesos sobre el projecte i assegurà que el sector primari està en decadència. «És necessària una compensació de rendes per tal que la nostra activitat sigui igualada amb la dels altres sectors».

Aquesta «compensació i no subvenció», segons Dameto, ha de sortir dels fons pressupostaris públics. «Vénguin d'on vénguin, hi estarem d'acord sempre que es reconegui la manca de rendibilitat del sector». Dameto considerà que l'activitat turística «està ofegant» el sector primari i reclamà a les administracions públiques que compleixim amb la seva funció. «El Govern, sigui del partit que sigui, és el responsable final de l'aplicació del principi de solidaritat i ha d'aplicar-lo per tal d'evitar la nostra desaparició».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris