nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

La Sala aprova l'enderrocament del 50 per cent de la plaça de ses Verdures

Els venedors del mercat acceptaren amb resignació la ferma decisió dels polítics

El contingut de l'últim informe jurídic sobre la legalització de la plaça de ses Verdures de Manacor fou elevat, ahir vespre, com a únic punt de l'orde del dia, a sessió plenària extraordinària que convocà el batle de l'Ajuntament de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM). Aquest informe jurídic ratifica que la legalització de la plaça passa necessàriament per la demolició parcial de l'edifici.

El Consistori va aprovar per unanimitat acatar la sentència del TSJB i ajudar els placers a afrontar la nova situació en què es veuran afectats. Tots els grups municipals varen coincidir que, ara els únics que poden al·legar contra aquesta resolució són els placers. Davant l'acord unànime dels polítics, els venedors acceptaren amb resignació la decisió municipal. Segons el document elaborat pels tècnics municipals, l'Ajuntament haurà d'acatar, definitivament, la sentència dictada en el seu dia pel Tribunal superior de Justícia de Balears (TSJB) i els placers no tindran més remei que desallotjar la plaça de ses Verdures, en un breu espai de temps.

La reacció dels placers no s'ha fet esperar i ahir mostraren la seva indignació envers una resolució jurídica que sembla més que imminent: l'enderrocament del volum que sobra de la plaça de ses Verdures i que s'apropa a un 50% de la superfície total. Una de les venedores va manifestar que «mai no acceptarem que tomin l'edifici i ens hi oposarem fins el final. De fet, els nostres assessors jurídics de Madrid ens advertiren que no havíem d'acceptar cap de les ofertes de l'Ajuntament i per aquest motiu, ens negàrem a signar el nostre consentiment d'abandonar la plaça, així com la posterior reubicació». Així mateix, la placera va afegir que «romandrem als nostres llocs de venda fins que arribi l'ordre directa dels jutges».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris