algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Tirme preveu un augment de les tarifes de residus d'un 20% en quatre anys

Considera que l'increment és «raonable» d'acord amb les futures plantes de tractament

59220

El director gerent de Tirme creu que aquest increment és raonable.

L'empresa concessionària del tractament de residus a Mallorca, Tirme, preveu un augment del 20 per cent de les tarifes en els propers quatre anys. El director gerent de Tirme, Àngel Fernández, manifestà ahir a Diari de Balears que «aquest increment de les tarifes de residus és molt més que raonable, tenint en compte que s'està engegant l'aplicació d'un ambiciós pla director sectorial de residus sòlids urbans que inclou la construcció de nombroses plantes de tractament. Evidentment, les tarifes eren fins ara més barates perquè, en un principi, no es feia absolutament res amb les 400.000 tones anuals de residus que produeix Mallorca. Simplement, s'abocaven a qualsevol indret. Així, és clar, el cost és nul. La incineració suposà una nou sistema de preus, però estar a l'alçada de les demandes actuals pel que fa al medi ambient, en general, i al tractament de residus en particular obliga a notables esforços econòmics que, en el cas de Mallorca, suposaran l'aplicació de tarifes que, repetesc, seran molt raonables».

No obstant això, cal recordar que la repercussió sobre les tarifes del tractament de residus dependrà en bona part de les aportacions econòmiques dels Fons de Cohesió de la Unió Europea i del finançament del Govern de les Illes Balears. Els Fons de Cohesió són distribuïts a l'Estat pel Govern central, que ja ha assignat enguany 2.043 milions de pessetes per al pla de residus de Mallorca, una decisió que ha decebut el Consell Insular, institució competent en la matèria, perquè esperava un anunci global de finançament per al període 2000-06 i així poder dur a terme una millor planificació, tant en l'execució d'infraestructures com en l'aplicació de tarifes.

El Govern central decidí aquesta distribució dels 2.043 milions: planta d'envasos lleugers (791 milions), planta de tractament de residus càrnics i sanitaris (466 milions), abocador de seguretat (386 milions) i estació de transferència de Calvià (400 milions). Sigui quin sigui el finançament disponible, Tirme començarà el proper setembre la construcció de totes les plantes de tractament que s'ubicaran a Son Reus. Per Àngel Fernández, «la principal prioritat és segurament l'estació de transferència de Calvià perquè l'abocador controlat d'aquest municipi ja està saturat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris