algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Les pèrdues en la producció agrícola d'enguany se situen en un 90 per cent

L'Ajuntament sol·licitarà al Govern central la declaració de zona catastròfica

L'avaluació de les pèrdues que ha sofert el sector agrícola en el municipi de Petra, a conseqüència de la greu sequera d'enguany, són devastadores. Es calcula que les pèrdues econòmiques en el subsector cerealístic assoleixen un 90 per cent de la producció agrícola de Petra. Les plantacions de blat, civada, ordi i mestall no han suportat dos anys consecutius de sequera i a hores d'ara, els camps petrers ofereixen un aspecte dramàtic.

Tenint en compte que avui en dia Petra continua essent un municipi essencialment agrícola i que entre un 80 i un 90 per cent de les famílies petreres tenen com a segona activitat econòmica el sector primari, les conseqüències de la sequera han agreujat la situació del sector agrícola-ramader d'aquest poble del Pla de Mallorca. Davant aquesta crisi cerealística, l'equip de govern nacionalista de l'Ajuntament de Petra ha volgut donar suport als seus pagesos i sol·licitarà al Govern central l'exempció del pagament de contribucions en finques rústiques i la declaració de zona catastròfica.

En aquest sentit, el batle del Consistori petrer, Joan Font (PSM), ha explicat que «la zona de ses Ferritges ha esdevingut l'àrea agrícola més afectada per la sequera, ja que són terrenys de call vermell que necessiten una major humitat. A ses Ferritges, la majoria de les motes de gra no han tret cap espiga, quan altres anys, per aquest temps, cada mota treia cinc o sis espigues».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris