nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El Centre Deixalles Llevant mostra la cara més solidària del reciclatge

La Fundació obre les portes d'un local per donar sortida a persones poc afavorides

En obrir les portes de l'antiga casa d'Exercicis d'Artà per ubicar-hi el nou centre de Deixalles, la Fundació no pensà a expedir-se, simplement, s'ha limitat a donar sortida a la demanda recollida pels grups d'acció social de la comarca del Llevant i ho ha fet adoptant una actitud positiva envers la natura, és a dir, reciclant.

Les agrupacions de caire social que treballen en les diferents parròquies de la comarca s'adonaren que al Llevant també hi havia persones poc afavorides per la societat i que necessiten d'una inserció social i laboral. Arran d'aquesta «trista conclusió» va néixer el mes de maig el Centre Deixalles Llevant, que està situat just devora l'església parroquial d'Artà, i que dissabte s'inaugurarà, explicà ahir el gerent comarcal de la Fundació Miquel Monroig. Aquest serà el quart local de Deixalles. Ara ja en tenen un a Sóller, un altre a Felanitx i la seu que es troba a Palma. De fet, el d'Artà ja està en funcionament.

«Cada zona compta amb la seva realitat social, són totalment diferents unes de les altres. Aquí, al Llevant, tenim homes alcohòlics de certa edat de 50 i més anys i dones maltractades amb problemes de separació, qualque minusvàlua molt definida i toxicòmans en procés de desintoxicació. A Felanitx, ens trobam amb dones analfabetes d'origen gitano amb problemes d'inserció laboral i que a sobre tenen molts de fills, i això que són dones joves de 23 a 25 anys», comentà la treballadora social que està al davant del centre d'Artà, Catalina Morey. A tota aquesta gent, la Fundació Deixalles els intenta trobar una sortida dins el món laboral.

Primer els donen un treball en el centre. «No de manera permanent. Procuram establir un temps màxim de dos anys, per motius de solidaritat, més que res perquè també hi ha d'haver oportunitats per l'altra gent que es troba en situacions semblants», assenyala Monroig. Els ocupam en tasques de recollida i selecció de deixalles, també en la reparació i neteja de roba, mobles i electrodomèstics. Els donen una hora de formació cada dia i un sou per poder subsistir. «També intentam motivar-los perquè s'apuntin a classes d'adults o a qualsevol altra activitat de les que organitza l'Ajuntament, per així introduir-los dins la societat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris