cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Calvià i Andratx pateixen la vaga del transport públic

CCOO adverteix que la immobilització continuarà avui sense oferir serveis mínims

91906

Els xofers es negaren a menar els vehicles.

T. Ayuga.

El terme municipal de Calvià es trobà ahir sense més transport públic col·lectiu que el garantit per les línies de l'EMT palmesana que arriben a aquest indret mallorquí. Des de les 5.30 hores d'ahir al matí, els treballadors de les empreses Autocares Andratx i Catalina Marqués SA segueixen una vaga "d'abast total de les flotes, segons el sindicat convocant CCOO", els quals es concentraren a la seu d'aquestes empreses al polígon de Son Castelló.

Tot i que ahir migdia s'encetà una reunió amb el director general de Treball, Fernando Galán, qui s'oferí per actuar com a mediador en la crisi, aquesta encara no ha estat resolta. De fet, i segons destacà un dels membres de comitè de vaga, «per negociar hem de ser dues parts i les empreses encara no han dit res. L'única resposta que hem rebut han estat telegrames d'acomiadament». CCOO ha remès un escrit al director general de Transports, Joaquín Rodríguez, en què no només manifesta la impossibilitat legal de cobrir serveis mínims "atès que els haurien de servir els mateixos components del comitè de vaga" sinó que a més l'adverteixen de l'incompliment, per part d'aquesta Direcció General, d'«una greu responsabilitat». Aquesta és la de garantir el caire de servei públic a empreses «que incompleixen la normativa vigent» en relació al nombre d'hores de conducció "parlen de jornades de 13 hores, les quals suposarien la suspensió de llicència al conductor en el cas de ser detectades", també la de no comprovar que els serveis establerts són complits i amb el nombre de vehicles concertat: «Si em diuen que he de fer Palma-Andratx-Palma en una hora i mitja, sé que és impossible. Però això ho diu el servei».

Segons confirmà la federació de comunicació i transports de CCOO, els treballadors decidiren no respectar els serveis mínims decretats per la Direcció General d'Obres Públiques i Transports. Un portaveu d'aquest sindicat denuncià les «condicions precàries» en què desenvolupen l'activitat els treballadors d'aquestes empreses i l'«incompliment del conveni col·lectiu». Segons Miquel Pastor, membre del comitè de vaga, «les empreses no estan complint aquest conveni, no respecten els festius ni els temps de conducció. Estam fent un treball tercermundista».

Des de l'Ajuntament de Calvià, el tinent de batle de Desenvolupament Econòmic, Antoni García Moles, assegurà que el problema ha de ser resolt «entre els treballadors i les empreses». «Nosaltres som patidors de la mala gestió d'una empresa de servei de transport i d'un tractament que jo diria vexatori», es lamentà García Moles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris