algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Antich: «Les crítiques de Fageda no són lògiques en una situació d'emergència»

El president destaca que Calvià i Andratx han entès la problemàtica derivada de l'actual manca d'aigua

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, afirmà ahir a Brussel·les, on es troba de viatge per tractar diverses qüestions d'interès per a l'Arxipèlag amb les institucions europees, que «les crítiques del batle de Palma, Joan Fageda, al conveni per a la instal·lació de dessaladores mòbils no no són lògiques, ja que ens trobam en una situació d'emergència. Així ho han entès els ajuntaments de Calvià i Andratx. Sembla que Cort cerca més la confusió i l'enfrontament polític».

Una de les crítiques de Fageda es referia al fet que el conveni no preveu la compra d'aigua de pous agrícoles. En aquest sentit, el president manifestà que «el PP es contradiu constantment. Mentre el diputat popular Jaume Font insisteix a dir reiteradament que l'aigua dels pagesos no s'ha de tocar, i això ho compartim, Cort i Emaya sempre estan parlant de comprar els recursos dels pous agrícoles».

El batle de Palma també ha expressat el seu malestar per quedar fora de la contractació i de la gestió de les dessaladores mòbils, quan l'Ajuntament ha de pagar 1.300 milions de pessetes en set anys al Govern en concepte de compra de l'aigua tractada en aquestes instal·lacions. Antich respongué que «és normal que els ajuntaments beneficiaris d'aquestes mesures d'emergència hagin de fer un esforç econòmic, i això també ho han entès Calvià i Andratx. L'Institut Balear de l'Aigua i de l'Energia (Ibaen) serà l'organisme encarregat de la gestió de la dessaladores, però abans, evidentment, s'haurà d'ocupar d'una contractació ràpida de les dessaladores per poder disposar d'elles el més aviat possible».

Tant Antich com el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, que també es troba a Brussel·les, indicaren que «l'Ajuntament de Palma no pot responsabilitzar el Govern de la situació de sequera i de la manca de recursos hídrics, si bé l'Executiu està fent feina per garantir el subministrament d'aigua no tan sols a la badia de Palma, sinó a totes les localitats de les Illes. En aquest sentit, el treball dels consorcis entre el Govern i els diferents ajuntaments estan treballant en aquest sentit. Ja són nombrosos els municipis on s'han engegat actuacions d'emergència davant les escasses garanties d'un proveïment normal d'aigua durant el proper estiu. A aquest objectiu hi hem destinat 1.200 milions de pessetes i l'aplicació de mesures que no fan més que desenvolupar la Llei estatal d'Aigües».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris