cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La Policia i Sanitat intervenen un suposat escorxador il·legal a sa Pobla

Se suposa que proveïa un mercat per a musulmans tancat a Inca el febrer passat

La Policia Nacional ha intervingut un suposat escorxador il·legal a la la localitat de sa Pobla després que la Direcció General de Sanitat comunicàs a la Fiscalia sospites de l'existència d'una empresa ramadera que proveeix una xarxa paral·lela de carn, d'oví en aquest cas, la qual s'adreça possiblement al mercat islàmic de les Illes. Aquesta circumstància ja fou avançada per Diari de Balears el passat mes de febrer, quan a la ciutat d'Inca fou intervingut un mercat clandestí de carn de vedella.

Amb autorització del Jutjat d'Inca i suport de manescals de Sanitat, el cos policíac efectuà un registre a una carnisseria i un local "del mateix comerciant" en el qual es trobaren indicis que podria haver estat emprat com a escorxador al marge de les autoritats sanitàries. La Policia efectuà tres detencions. Fonts de la Conselleria de Sanitat no desmentiren ahir aquesta informació (tampoc no la confirmaren). Sí que acceptaren la preocupació existent per una possible xarxa de venda càrnica sense control sanitari, la qual no garanteix la protecció de la salut dels usuaris.

A més d'intervenir el material trobat al suposat escorxador, la Policia immobilitzà la carn trobada a l'establiment comercial. Avui el ramat de què procedeix serà examinat pels manescals de la Conselleria de Sanitat, segons ha transcendit. Sembla que el possible escorxador es trobava en procés de desmantellament: algunes fonts apunten que l'existència d'aquestes accions era coneguda per part de la població. El batle de sa Pobla, Jaume Font, negà ahir efectuar cap comentari al respecte, emperò. Fou el mes de febrer passat quan a la població veïna d'Inca el servei d'inspecció de Sanitat i la Guàrdia Civil tancaren un magatzem clandestí de carn a la localitat. En total foren intervinguts dos-cents quilograms de carn de vedella, la qual es venia a un preu no superior a les 600 pessetes per unitat de pes (gairebé la meitat del seu preu al mercat legal).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris