cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Ports ordena els amarraments de iots i pescadors dins l'estació naval

Les barques de pesca amarren a partir d'ara a l'antic moll principal militar

La Direcció General de Ports i Litoral del Govern Balear ha reordenat de cara a l'estiu els amarraments dins l'antiga estació naval, instal·lant dues estructures flotants a fi que un major nombre de barques recreatives i iots es puguin ubicar dins les instal·lacions que des del passat estiu són d'ús civil.

Cal recordar, però, que la nova reordenació és segura, encara que aquesta temporada la badia estigui lliure de iots fondejats, ja que el fondeig no depèn de Ports sinó de la Demarcació de Costes. Tot i això, s'ha de dir que amb els nous molls flotants es multiplica considerablement el nombre d'embarcacions que caben dins la base.

La reordenació ha suposat també que des d'ara les «barques del bou» del Port hauran d'amarrar al moll principal de l'estació naval. Aquesta era precisament una de les demandes de la confraria de pescadors de Sant Pere, ja que està previst que amb el temps l'edifici principal de l'estació naval es converteixi en llonja del peix i s'hi ubiquin els serveis i les instal·lacions relacionades amb la pesca professional.

Amb la ubicació de les barques de pesca al moll principal es facilita també moltíssim la maniobra d'entrada i sortida d'aquestes embarcacions, i es minimitza el perill que hi hagi incidents amb les de passeig. D'altra banda, s'ha de dir que Ports continua amb les obres de sanejament i de millora de les parts de l'estació naval que han quedat en propietat de Defensa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris