cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Cort cedeix i signa l'acord de les dessaladores mòbils del Govern

Calvià anuncia que no apujarà tarifes mentre que Fageda encara no ho sap

64268

Inicialment, només Calvià i Andratx signaren el conveni.

T. Ayuga.

Ja hi ha acord. El Govern i els ajuntaments de Palma, Calvià i Andratx signaren ahir el conveni que permet la instal·lació de dessaladores mòbils, amb un nombre sense determinar, per garantir un subministrament de 14.800 metres cúbics diaris d'aigua a aquests tres municipis. La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; el batle de Palma, Joan Fageda; la batlessa d'Andratx, Margalida Moner; i el tinent de batle de Calvià Manel Suárez foren les parts signants. L'acord no fou fàcil i arribà passades les 15 hores després d'un matí d'incerteses per l'actitud de Cort.

Les quatre parts havien quedat citades a les 14 hores a la Conselleria d'Economia perquè el president del Parlament, Maximilià Morales, es negà que la cambra fos escenari de la rúbrica. El batle de Palma, Joan Fageda, i la presidenta d'Emaya, Maria Crespo, comparegueren a la Conselleria d'Economia quan ningú ja no els esperava i quan Calvià i Andratx es disposaven a signar deixant Palma al marge.

El conveni acordat ahir recull les línies bàsiques de l'esborrany del passat divendres: la inversió de les dessaladores mòbils serà de 3.000 milions de pessetes, aportats per l'Executiu. D'aquests, 1.000 són a fons perdut i la resta, 2.000 milions, hauran de ser tornats pels ajuntaments durant set anys. En doblers, Palma assumeix 1.300 milions i la resta es reparteix entre Calvià i Andratx. En volum d'aigua, l'Ajuntament de Palma està obligat a comprar al Govern 8 hectòmetres cúbics anuals durant els 7 anys de vigència del conveni. Calvià té un marge que oscil·la entre els 3'5 i els 6'5 hectòmetres cúbics anuals i Andratx, 1 hectòmetre cúbic anual.

No obstant això, Margalida Rosselló indicà que si la disponibilitat d'aigua torna en el futur als nivells normals, aquests ajuntaments podrien no tenir necessitat de les dessaladores mòbils. En aquest cas, els ajuntaments podrien deixar de pagar i les dessaladores es traslladarien a altres indrets amb problemes de subministrament. A més, la consellera manifestà que si el Ministeri de Medi Ambient, amb Jaume Matas com a responsable, concedeix ajudes per a infraestructures hidràuliques, també es podria plantejar l'exempció en els pagaments.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris