lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El Jutjat anul·la la contribució urbana a part del centre comercial Porto Pi

L'Ajuntament volia cobrar el tribut partint del nou valor cadastral de la zona

El Jutjat contenciós número 2 de Palma ha estimat les pretensions de l'entitat Porto Pí S.A. que reclamà que s'anul·làs l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana corresponent a l'any 1999 fixat per l'Ajuntament de Palma, que ascendia a 1.360.035 pessetes.

La part recurrent era propietària d'un local d'ús comercial a la quarta planta del centre Porto Pi, que fou venut el 1996 per 63 milions de pessetes. El Centre de Gestió Cadastral realitzà una nova taxació del valor dels terrenys i, sobre la base d'aquesta actualització, l'Ajuntament havia notificat l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Segons l'empresa, la interpretació realitzada per Cort de la legislació no s'ajustava a dret ni tampoc a la jurisprudència més recent, com ara la del Tribunal Suprem. Porto Pí S.A. defensà que l'Ajuntament no podia aplicar un nou valor cadastral ignorant el que estava fixat en la data en que és produí la transmissió.

Per la seva part, l'Ajuntament mantingué que el local no tenia fixat un valor catastral en la data de la transmissió, raó per la qual cursà el rebut de l'IBI una vegada el Centre de Gestió Catastral l'assignà la taxació. Segons Cort, en cas contrari, «es donaria la paradoxa de liquidar sobre el valor del terreny que no corresponia al local, sinó al conjunt del centre comercial».

La jutgessa, Maria Àngels Berrocal, dóna la raó a la societat Porto Pí S.A. i es remet a sentències del TSJB, que declaren inadmissible l'aplicació retroactiva de la nova taxació catastral. També incideix en el fet que l'Ajuntament no notificà a l'empresa afectada la revisió realitzada, sinó que tan sols arxivà les dades a nivell informàtic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris