cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El PSM designarà portaveus per compensar el nomenament de Morro

Els nacionalistes convoquen el congrés per al 18 i el 19 de novembre

L'Executiva del PSM acordà ahir convocar el congrés ordinari per al 18 i el 19 de novembre. En l'àmbit organitzatiu una de les qüestions que hauran d'acarar els nacionalistes d'esquerra és trobar una solució a l'entrada del secretari general Mateu Morro en l'Executiu de Francesc Antich. En principi, tot i que en algun moment havia sonat el nom del batle d'Alaró, Josep Gomila, sembla que s'optarà per la continuïtat de Morro al capdavant del partit. En aquest supòsit, es reforçaran els òrgans de direcció política de l'organització. Les solucions són diverses: nomenament d'un portaveu o portaveus; potenciació de la permanent; o reducció de l'Executiva.

El cert és que el PSM haurà de menester persones sobre les quals descansi la responsabilitat de portar el dia a dia de l'organització i d'emetre opinions sense immiscir-se en l'acció del Govern de Progrés. Descartat un relleu de Morro per altres líders històrics del partit "Serra i Sampol", sembla que no es voldrà obrir un debat successori. Fonts del partit assenyalen que en la direcció política es potenciarà la presència de joves valors de l'organització, com ara Gabriel Barceló o Miquel Àngel Maria.

Aquest serà el primer congrés del PSM en el Govern de les Illes Balears. La discussió política anirà, segons explicà ahir Pere Sampol, cap a una aposta per la centralitat; és a dir, en la voluntat de ser visualitzats com un «partit de Govern», que ha abandonat els espais marginals i es converteix en una «organització de majories». Aquesta és la línia en la qual ha evolucionat el PSM al llarg dels darrers anys i que es veié reforçada el 1995 amb l'entrada en el Pacte de Progrés del Consell de Mallorca. La gestió de les àrees econòmiques de l'Executiu autonòmic i el govern conjunt amb UM al Consell són altres elements que confirmen aquesta anàlisi de l'evolució d'un partit que en els seus orígens se situava en la radicalitat esquerrana i nacionalista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris