nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Un pou privat a Montblanc garantirà el subministrament d'aigua al poble

Es pretén, a mitjan termini, posar en marxa un pou municipal amb aigua potable

L'Ajuntament de Maria de la Salut ha arribat a un principi d'acord amb el propietari d'un pou privat perquè aquest abasti el poble d'aigua.
El pou es troba situat a la zona de Montblanc, vora la carretera d'Ariany i, encara que no és potable, és un dels punts del municipi on s'ha detectat que l'aigua té menys quantitat de nitrats.

De moment, el consorci d'aigües format pel Govern balear i l'Ajuntament ha fet una oferta econòmica bastant avantatjosa per al propietari del pou. D'aquesta manera, també s'evitaria continuar utilitzant el pou privat que ara subministra l'aigua al municipi i que costa 750.000 pessetes mensuals a les arques municipals.

El proper dilluns es farà una prova de bombeig al pou de Montblanc, encara que es calcula que té una capacitat d'extracció de 61.000 litres per hora.

Seguidament es duran a terme les obres per instal·lar les noves canalitzacions, que connectaran aquest pou amb el poble. Les canonades cobriran una distància de tres quilòmetres.

L'Ajuntament negocia amb el Govern balear perquè aquest aporti el vuitanta per cent del cost total de les obres, a causa dels «recursos econòmics limitats del municipi», segons explicà el batle, Jaume Mestre. El Govern balear té destinada una partida de 80 milions de pessetes per a les obres d'abastiment d'aigua que es facin al municipi de Maria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris