cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

La gestió del Castell revifa les hostilitats entre els socialistes i l'equip de govern

El PSOE diu que amb una fundació es fa una cessió encoberta al Consell Insular

La futura gestió de l'hostatgeria del castell d'Alaró ha desfermat les hostilitats entre l'equip de govern (PP-PSM) i el PSOE, a l'oposició. En el darrer ple es va aprovar amb els vots favorables de populars i nacionalistes la creació d'una fundació per gestionar el refugi en la qual participarien Ajuntament i parròquia, com a propietaris, i el Consell Insular. La sessió es caracteritzà per una gran tensió, que es traslladà al nombrós públic present.

Des de l'equip de govern es va explicar que l'hostatgeria se cedirà a la fundació per 30 anys, però es va recalcar que la gestió estarà controlada en tot moment pels alaroners, que integraran dues terceres parts del patronat. La fundació tindrà com a finalitat la rehabilitació de les cases, així com vigilar pel seu manteniment. També s'intentarà la seva inclusió en la Ruta de pedra en sec. Aquests arguments no convenceren gens els socialistes, que acusaren l'equip de govern d'intentar disfressar el que realment consideren com una cessió directa de l'hostatgeria al Consell Insular. «Si ens haguéssim atrevit a presentar aquest conveni la passada legislatura, la dreta ens llinxa», digué el portaveu, Miquel Deià.

Els socialistes defensen que la creació de la fundació pot ser paper banyat, ja que no hi figura cap compromís d'aportar uns doblers concrets per a cap de les parts implicades. No quedà aquí Miquel Deià, que arribà a afirmar que la fundació s'havia fet per col·locar laboralment gent propera al PSM. A més acusà el batle, Josep Gomila, d'aprofitar la seva situació com a conseller del CIM per imposar els seus criteris al poble. A més, desqualificà la inclusió del castell a la ruta de pedra en sec, tot explicant que en aquesta iniciativa no s'ha agafat cap indret emblemàtic i amb sentiments per a un poble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris