nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

L'Ajuntament posa fre al creixement de la població a la Colònia de Sant Pere

Fora del nucli antic, no deixarà construir més d'una casa en solars de 400 metres

La massificació urbanística que estava produint-se a la Colònia de Sant Pere s'ha volgut aturar d'arrel imposant restriccions a l'hora de construir habitatges, per a la qual cosa l'Ajuntament, l'agost de 1999 decidí decretar la suspensió de llicències per a la construcció i parcel·lació, per tal de poder fer modificacions a les Normes Subsidiàries del municipi d'Artà, i ara s'aixecaran parcialment si així ho aprova avui el ple municipal que ha estat convocat per a les vuit del vespre.

Es proposarà l'aixecament parcial de la suspensió perquè ja han estat revisades i corregides les causes que podien provocar l'excés de densitat en determinades zones. Fins que es va decidir decretar la suspensió es podien construir més d'una casa en solars de 400 metres quadrats a força de dividir i subdividir les parcel·les d'aquestes dimensions.

En les zones per les quals es tornaran a donar llicències, si així ho aprova el ple, la densitat de població quedarà molt limitada ja que només es permetrà un habitatge per solar de 200 metres situat en el nucli antic de la Colònia de Sant Pere. A la zona urbana «nova» el solar mínim per habitatge serà de 400 metres quadrats, i en les zones més rústiques, els mínims establerts per poder fer-hi una casa unifamiliar van des dels 400 metres quadrats fins els 1.200 metres quadrats.

S'ha de considerar que encara no s'ha determinat com queda la primera línia de la platja de Sant Pere, per la qual cosa la suspensió de llicències continuarà vigent fins que els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament d'Artà no hagin enllestit la revisió d'aquest i altres indrets com són s'Estanyol, urbanització San Pedro, Betlem i Montferrutx.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris