nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Demanen la retirada d'un vídeo sobre la LEN perquè «fa propaganda d'UM»

«Atorga el mèrit de la protecció a una sola força política», segons Maria Salom

El grup del PP en el Consell demanà ahir la retirada del vídeo que ha realitzat la institució insular sobre la Llei d'Espais Naturals (LEN) i que no se'n faci publicitat «pel seu muntatge partidista i propagandístic» a favor d'Unió Mallorquina (UM).

El vídeo servirà per a la difusió social de la LEN, especialment a les escoles. Segons Maria Salom (PP), «en la filmació es veu clarament la monopolització per part d'una sola força política de la responsabilitat de l'aprovació de la LEN, fet que es va produir a un Parlament plural». A més, Salom criticà que en el vídeo surti Jeroni Albertí, president fundador d'UM. «Tot això és impresentable. La LEN fou aprovada per tots els grups polítics i no és cert que el territori protegit ho és gràcies a UM», afegí Salom, qui recordà manifestacions de representants dels altres partits del Pacte de Progrés en el mateix sentit, «però, a l'hora de votar, tothom calla i obeeix UM».

Miquel Nadal (UM) criticà el PP «per no haver desenvolupat la LEN» i recordà que el retall d'aquesta llei per part dels populars fou un dels motius del cessament de Maria Antònia Munar en el Govern PP-UM de 1992. Nadal justificà la presència d'Albertí perquè era el president del Parlament quan la LEN s'aprovà i afegí: «Què volien? Que sortís Gabriel Cañellas?». Fent més història, Nadal digué que el treball fou encarregat pel socialista Francesc Quetglas a l'anterior legislatura i anuncià que aquest és el primer d'una sèrie de vídeos del Consell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris