nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

La secretària del ministre Matas haurà de declarar davant el jutge pel cas Bitel

El funcionari Sebastià Vallori afirma que estava a les ordres de Francesca Pasqual

Francesca Pascual, secretària del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, haurà de declarar davant del jutge que instrueix el cas Bitel arran de la declaració que va prestar ahir com a imputat el funcionari Sebastià Vallori. Almenys això és el que va indicar Diego Wencelblat, l'advocat del secretari personal de Matas quan aquest era president del Govern balear i que rebia en el seu ordinador els correus electrònics desviats des del Consell Insular de Mallorca. Vallori va declarar ahir en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma que actuava «a les ordres de Francisca Pascual», qui llavors ja era secretària de Matas.

Vallori va reconèixer haver rebut només dos e-mails desviats de la Comissió Insular d'Urbanisme en dates que no va saber precisar i que foren esborrats «sense saber el seu contingut», sempre segons Wencelblat, qui va parlar amb els mitjans de comunicació per compte del seu client. En l'encapçalament dels esmentats correus «no figurava de qui procedien, però no eren del Govern balear», va afegir.

El «funcionari per oposició, de designació», com va ser definit Vallorí pel seu advocat en tres ocasions, tenia un ordinador ubicat a escassos metres del despatx de Matas amb una clau d'accés que era coneguda, com a mínim, per tres persones més. «N'hi ha que eren funcionaris i n'hi ha que no», va afirmar el lletrat, qui a continuació en va treure conclusions: «Hi haurà més declaracions, entre les quals hi figuren alguns dels seus superiors».

Les tres persones que tenien accés a l'ordinador de Vallori eren dues secretàries i un superior, però Wencelbalt va obviar els tres noms, tot i afirmar que el seu client els havia pronunciat davant del jutge Enrique Morell, que instrueix el suposat cas d'espionatge politicourbanístic. L'horari de feina del funcionari "qui va declarar davant del jutge, del seu lletrat; dels lletrats del Govern, Biel Garcias, i d'Esquerra Unida, Josep Valdés, i del fiscal Miguel Àngel Anadón", que acabava la jornada laboral a les 15 hores, permetia que «qualsevol persona podia accedir» a l'ordinador de Vallori, obert tot el dia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris