nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El Govern descentralitza les entitats de promoció industrial a Menorca

El vicepresident Pere Sampol presentà a Ciutadella la nova etapa de l'IDI i el CDIB

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol, presentà ahir a Menorca la descentralització de les activitats de l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial (IDI) i el Consorci per al Desenvolupament de les Illes Balears (CDIB). Fins ara aquests organismes, dependents ambdós de la Vicepresidència i Conselleria d'Indústria del Govern de les Illes Balears, desenvolupaven les seves activitats bàsicament a Mallorca, amb escassa indidència a les illes de Menorca i les Pitiüses.

Sampol, juntament amb el gerent de l'IDI, Pere Trias, i la directora general de Comerç, Tuni Allés, manifestà en el saló gòtic de l'Ajuntament de Ciutadella, davant els dirigents de les organitzacions empresarials menorquines, que «no tenia gens de sentit que una illa amb tanta tradició i activitat industrial com és Menorca no disposàs d'aquests instruments de promoció i suport a les iniciatives industrials».

Acompanyat per la presidenta del Consell Insular menorquí, Joana Barceló, i la consellera d'Agricultura, Comerç i Indústria de Menorca, Ester Riudavets, Pere Sampol va explicar la creació d'oficines pròpies de l'IDI i del CDIB per a Menorca.

Aquestes delegacions, al capdavant de les quals es troba Mateu Martínez, després d'obtenir excedència com a funcionari del Consell de Menorca, s'ubicaran a l'edifici Sa Roqueta del polígon industrial de Ciutadella, que acollirà els serveis de les conselleries d'Agricultura, Comerç i Indústria.

També anuncià ahir Pere Sampol la descentralització del Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI). Les activitats d'aquesta entitat s'havien duit a terme fins ara a Mallorca. Segons va afirmar Sampol, «Menorca i les Pitiüses també s'han de beneficiar de totes les possibilitats de servei d'aquests organismes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris