nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Detecten vuit infants infectats de salmonel·la a l'escoleta municipal

La Conselleria de Sanitat descarta que el focus de contagi provengui de la cuina

L'escoleta municipal d'infants Nins i Nines de Manacor ha detectat un total de vuit casos de salmonel·losi. Des del passat mes d'abril fins el mes de maig, vuit infants d'entre zero a tres anys han patit la malaltia contagiosa que, a hores d'ara, sembla eradicada. En aquests moments, la Conselleria de Sanitat i Consum del Govern de les Illes Balears té oberta una investigació per tal de detectar el possible focus de contagi. Fins ara, tot apunta que l'origen del bacteri de la salmonel·la va provenir de l'exterior de la guarderia i en concret, fou un nin el que va originar el focus de contagi.

A la vista de les diferents proves de cultiu que s'han duit a terme des de la Conselleria de Sanitat, s'ha descartat que el focus contagiós s'hagués originat dins la cuina del centre escolar, ni tampoc que els portadors del bacteri hagin estat el personal docent. De fet, des que es detectà el primer cas de salmonel·la, les diferents professores de l'escoleta municipal han estat sotmeses a un total de tres proves de cultiu per tal d'esbrinar si la salmonel·losi s'hauria originat d'un bacteri que haurien incubat les mestres del centre.

A hores, les educadores de l'Escola d'Infants Nins i Nines s'han sotmès a tres cultius diferents, sempre sota els manaments de la Conselleria de Sanitat. Les dues primeres proves han donat negatiu. Les mestres varen ser sotmeses al tercer cultiu ahir mateix i encara no en sabien els resultats. Aquesta tercera prova serà la definitiva per tal de descartar que el focus provengui del personal docent.

La directora de l'escola municipal, Catalina Sureda, ha explicat que «a principis del mes d'abril vàrem detectar el primer cas de salmonel·losi. Progressivament s'anaren contagiant quatre infants de la mateixa aula i després detectàrem la resta de casos a d'altres grups. El darrer nin malalt fou el mes de maig. Fa gairebé un mes que sembla que la salmonel·la està eradicada del tot».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris