nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El tren d'Inca baté el maig passat el rècord de passatgers amb 144.000 usuaris

Totes les dades dels mesos del 2000 superen les quantitats d'anys anteriors

99592

El tren està assolint la categoria de transport públic eficaç.

El tren Palma-Inca va batre el mes de maig passat el seu rècord de passatgers, amb 144.000 viatgers. La quantitat més aproximada assolida fins ara fou la registrada el novembre de l'any passat, amb 134.544 usuaris. De fet, de començament del 2000 ençà està superant tots els registres anteriors. Les dades per mesos són, totes elles, les més altes. Així, gener, febrer, març, abril i maig del 2000 han estat els mesos amb més viatgers del tren Palma-Inca. Aquesta massiva afluència de passatgers ha obligat els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que depèn de la Conselleria d'Obres Públiques i Transports, a incorporar, a partir de l'1 de juliol, quatre nous serveis als que ja presta actualment, per la qual cosa el total de viatges diaris passarà de 40 a 44.

Segons el director gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Josep Antoni Santos, «crearem un nou servei, d'anada i tornada, a les 6.40 hores del matí, que serà el segon del dia després del ja existent de les 6 hores. El següent, a les 7 hores, es retardarà a les 7.20. Els dos nous serveis restants seran els darrers del dia, a les 22 hores d'anada i tornada, per la qual cosa l'actual de las 21.20 ja no serà el darrer de la jornada». Santos indica que «hem pres aquesta mesura davant l'important nombre de passatgers que es registra durant les primeres hores del matí, principalment per les incorporacions als llocs de feina. D'aquesta manera, podrem descongestionar aquests serveis en hores punta. El viatge del vespre permetrà a molta gent que va a Palma a sopar, al cinema o a fer qualsevol altra activitat de la capital no haver de tornar amb pressa i tenir un marge més ampli de temps».

El director gerent de SFM destaca que «incorporarem quatre viatges diaris més malgrat la feina de rehabilitació de la via que hem iniciat recentment, entre altres causes per evitar les vibracions que molesten els veïns d'alguns pobles per on passa el tren. Les travesses noves ja estan arribant a Palma. Quan la totalitat de la via ja estigui reformada, previsiblement a final d'any, serà factible crear un nou servei a les 23 hores. Amb una via en obres, no podem fer més. Tot i les dificultats, serem capaços d'habilitar els quatre nous serveis esmentats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris