nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Vuit de cada deu ciutadans balears aproven l'aplicació de l'ecoimpost

L'enquesta del Govern revela que només un terç dels votants populars s'hi oposen

Vuit de cada deu ciutadans de les Balears (el 77'9%) es mostren «favorables» a la implantació de l'ecoimpost governamental, segons l'enquesta «L'opinió dels ciutadans balears sobre l'ecotaxa», eleborada per l'empresa Sondymark i dirigida per José Luis de Zárraga a petició de l'Executiu Antich. La mostra es realitzà telefònicament a 1.200 residents (600 de Mallorca, 300 de Menorca i 300 de les Pitiüses), entre els dies 22 i 29 de maig, període en què el Govern féu públic l'esborrany de l'Impost sobre estades a empreses turístiques d'allotjament.

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, presentà ahir aquest sondeig que informa que dos de cada tres enquestats (el 62'3%) «han escoltat parlar de l'ecotaxa». Alomar indicà que la major acceptació de l'ecoimpost es dóna entre els joves de 18 a 29 anys (un 86%). Així mateix, més de dos terços dels empadronats a l'Arxipèlag (el 67'8%) opinen que els efectes de l'ecoimpost sobre l'activitat turística illenca seran positius, atès que «no disminuirà l'afluència de visitants» i per tant «beneficiarà el turisme balear». Per contra, un 20'3% opina que serà «perjudicial», ja que «minvarà» les arribades dels viatgers.

Pel que fa a l'import del tribut ecoturístic, tres de cada quatre ciutadans (el 54'4%) consideren que el preu d'un euro és «raonable» i un 17'2% és «fins i tot poc», mentre que un 18'9% pensa que és «massa». Dins dels entrevistats, hi ha propietaris de negocis turístics: El 48% dels quals també troba que la quantia de l'ecotaxa és «raonable». Del 62'3% dels enquestats que sí sabien què era l'ecoimpost, un 45'6% justifica la implantació de l'ecotaxa perquè el turisme ha deteriorat el medi ambient, un 14'5 per l'ús «gratuït» de serveis públics per part dels visitants, un 10'3% pel desgastament de les infraestructures i un 9'6% pel desmillorament de les instal·lacions turístiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris