cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Reclamen 34 milions a l'Insalud per la mort d'un pacient a Son Dureta

La família d'un pacient que va morir l'any passat a Son Dureta a causa del virus de l'aspergillus ha presentat una reclamació judicial contra l'Insalud davant l'Audiència Nacional. La família demana una indemnització de més de 34 milions de pessetes al centre per negligència. Els fets es remunten a principis de l'any passat. L'infortunat pacient, pare de quatre fills, ingressà a Son Dureta el 5 de gener de 1999.

Patia una insuficiència respiratòria aguda provocada per una grip, segons els metges. Es decidí medicar-lo. L'home romangué ingressat durant un mes i va morir el 6 de febrer. Després de practicar-li l'autòpsia es va saber que la causa de la mort no havia estat la seva malaltia sinó el virus aspergillus. L'Insalud s'ha negat a indemnitzar la família del pacient perquè sosté que l'home ja tenia el virus en el cos quan ingressà al centre hospitalari.

L'advocat de la família assenyala a la seva demanda que la malaltia que obligà l'ingrés a l'hospital de l'home va ser una grip, i no l'esmentat virus. Per això es fonamenta en un informe mèdic realitzat per un facultatiu que confirma que les primeres proves que es practicaren al l'home no indicaven l'existència del virus. Aquest virus es produeix, segons sembla, en pacients amb defenses baixes que han estat tractats amb corticoides durant molt de temps.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris