nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

La Sala insta el Govern central que declari les Balears zona catastròfica

El Consistori va aprovar que els vehicles agrícoles estiguin exempts d'imposts

L'Ajuntament de Vilafranca sol·licitarà a l'Executiu autonòmic que insti el Govern central perquè declari les Illes Balears com a zona catastròfica a conseqüència de la greu sequera que enguany pateix el camp mallorquí. Aquest fou el contingut de la moció que presentà l'equip de govern (PSM) de l'Ajuntament de vilafranquer en el decurs de la sessió plenària que es va dur a terme ahir migdia. La moció fou aprovada per unanimitat amb els vots a favor dels nacionalistes i també dels regidors del Partit Popular (PP).

El Consistori de Vilafranca de Bonany també va aprovar subvencionar l'impost de circulació als vehicles de maquinària agrícola. Aquesta mesura ha estat adoptada amb l'objectiu de donar suport al sector agrícola i ramader del municipi. L'Ajuntament de Vilafranca es vol sentir a prop de la problemàtica dels pagesos i per aquest motiu, si fins ara no cobraven la taxa al pagès que sol·licitava l'exempció, a partir d'aquest moment cap agricultor no s'haurà de preocupar de demanar-la.

Per la seva banda, el PP, des de l'oposició, va sol·licitar també que l'Ajuntament atorgui als pagesos un seguit d'ajudes econòmiques percentuals en funció del que aquest col·lectiu paga per la renda del lloguer de les terres que conrea. D'altra banda, el Consistori vilafranquer va aprovar un pla de subvencions per tal de realitzar el soterrament de les línies de telèfon, com també l'elèctrica. Aquest programa d'ajudes econòmiques consistirà a subvencionar un total de 1.700 pessetes per metre lineal que anirà per davall del sòl dels immobles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris