algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Ochogavía estrenà la seva primera obra de teatre tal com es feia un temps

Diuen que per Son Curt són altres herbes

Despús-ahir vespre semblà que aquelles nits d'estiu dels temps dels padrins, de quan acostumaven a tancar el carrer i allà enmig es disposaven a representar una improvisada obra de teatre, haguessin recobrat el seu màxim esplendor. Idò, Despús-ahir, vespre, aquesta imatge d'un temps ençà semblà retornar de cop. Per Son Curt són altres herbes, és el títol de la comèdia que ha escrit i dirigit el regidor d'UNPI, Martí Ochogavía, i que despús-ahir a la nit s'estrenà a la solera de la casa de ca l'Escolà, la que hi ha just a dalt del carrer Rull al poble de Pollença.

Faltaven uns minuts per a les 10 del vespre i encara hi havia gent fent coa per recollir l'entrada. Un dels autors, Juanito Orejuela, que feia de senyor Esteve, havia sortit al portal de la casa per comprovar si la comèdia d'Ochogavía aconseguia atreure tanta gent com entrades venudes. El senyor Esteve duia un vestit blanc i un capell de palla, però dels de senyor, i el portava ben passat fins a les orelles.

Es mostrava gojós i tranquil, encara que, a dins, un familiar dels novells autors reconeixia que «estan tan nerviosos que encara que volguessin no podrien ni empassar-se un glop d'aigua». A dins, el corral de la casa s'havia atipat fins alt de cadires i ja estava ple de gent. Molta seia, però d'altra s'havia acostat a un bar que havien improvisat, talment els de les comunions i bateigs, just davall una llarga porxada.

A dalt, i damunt la uralita, un càmera de televisió havia cercat un lloc estratègic per enregistrat, ben assegut en una cadira de plàstic blanca, no les millors escenes, sinó tota l'obra. En el coster d'enfront de l'escenari, perquè l'esplanada del corral estava enclotada, era un dels fotògrafs locals el que havia pres possessió. Els altres es repartien entre el públic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris