nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Jutgen una empresa de multipropietat perquè despatxà una dona en estat

Malgrat el seu contracte d'administrativa, carregava les comandes d'un supermercat

El Jutjat Social número 3 de Palma veurà dia 6 la demanda presentada per Noemí Vallcaneras contra l'empresa de multipropietat Cala Pi Maintenance S.L. per l'acomiadament fulminant sofert després d'informar-los del seu embaràs. L'afectada va fer feina en aquesta companyia des del juny del 1998 fins al març del 2000. Malgrat que fou contractada com a auxiliar administrativa del supermercat del complex de multipropietat, també s'encarregava amb tres persones més de la caixa, les comandes i les devolucions.

Molt aviat, el gener del 1999, els tres companys de feina ja no estaven a l'empresa. «Això significà que vaig haver d'assumir tota la feina, des de l'administració fins a la càrrega de totes les caixes de les comandes», digué Noemí Vallcaneras. L'afectada començà a patir de mal d'esquena. Després de visitar un traumatòleg, aquest li recomanà rehabilitació en diagnosticar-li una tendinitis i problemes de columna. La dona comunicà a l'empresa la lesió i li demanà una persona perquè l'ajudàs a transportar les caixes més pesades, com ara les de botelles o les de llet.

«Jo havia de continuar treballant, perquè el meu contracte era mensual fins que l'abril del 1999 vaig aconseguir ser fixa-discontínua, i també perquè l'empresa així ho exigia mentre no tingués cap tipus d'ajuda», explicà Noemí Vallcaneras. «Era conscient que malgrat la rehabilitació, amb la feina el meu estat de salut era cada vegada pitjor». El juliol de l'any passat passà a situació de baixa laboral. El traumatòleg explicà la seva lesió per l'excés de pes transportat. «Vaig estar de baixa fins el 30 de setembre, després de passar pel quiròfan, on m'implantaren una pròtesi, tot i que encara en un futur hauré de patir dues operacions més».

L'1 de febrer del 2000 tornà a treballar, després d'informar l'empresa que no podia carregar caixes pesades i que s'estimava més tornar al seu lloc com a administrativa. «Varen dir que no hi havia problemes, però que aguantàs tres mesos, fins l'abril, quan posarien una persona perquè pogués passar novament a administració». No obstant això, Noemí Vallcaneras comunicà a la direcció de l'empresa l'11 de març que estava embarassada i advertí que faria feina durant tota la temporada fins l'octubre, quan esperava el naixement del seu fill. «El 13 de març, el subdirector em va cridar per lliurar-me la carta d'acomiadament i em va dir que a l'endemà ja no tornàs».

A la carta, l'empresa argumentà «indisciplina i desobediència reiterada a la feina, sense atendre les observacions dels seus superiors», a més de «disminució continuada i voluntària en el seu rendiment». Malgrat això, durant l'acte de conciliació previ al judici que se celebrarà dimarts, la companyia de multipropietat assumí que es tractava d'un acomiadament improcedent i li oferí una indemnització de 600.000 pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris