nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Els treballadors de l'escorxador ajornen la vaga prevista una setmana

Esperaran a veure com transcorre la negociació entre Cort, Agricultura i Prodisma

Els treballadors de l'escorxador de Palma han decidit suspendre la seva convocatòria de vaga prevista per a aquest diumenge i ajornar-la una setmana a l'espera de com es resolen les negociacions entre Cort, la Conselleria d'Agricultura, Prodisma i ells.

Així ho va explicar als mitjans de comunicació la regidora de consum de l'Ajuntament de Palma, Lys Riera, que va qualificar de «gairebé impossible» la creació de la societat mixta que gestioni aquesta infraestructura en una sola setmana.

La creació de la nova empresa, Canilla SA, ha d'anar lligada a la instal·lació d'un digestor que permeti la transformació dels sobrants càrnics en farina i en pinsos. Aquest procés permetria treure un major rendiment de l'escorxador i abaratir el preu del pinso a Mallorca, que està subjecte als costs de la insularitat.

Tot i que encara no s'ha decidit la ubicació de la nova instal·lació, sí ha transcendit que el seu cost s'acostarà als tres-cents milions de pessetes, que serà un dels darrers models homologats per la Unió Europea i que no provocarà cap mena d'olor.

Així mateix, la nova societat haurà de redimensionar l'escorxador municipal, preparat per tractar 14.000 tones de carn anuals, quan realment sols es maten animals amb un pes de 7.000 tones anuals. Aquesta redimensió anirà acompanyada d'una reducció de l'actual plantilla per fer viable l'empresa.

En total a Mallorca es produeixen 12.000 tones de carn anuals, la qual cosa suposa només el 25% de tota la carn que es consumeix a l'Illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris