cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La modernització de la base del puig Major permetrà eliminar les bolles del radar

L'Exèrcit preveu reduir plantilla i cerca nous usos per a les dependències de Son Torrella

L'Exèrcit de l'Aire ha iniciat la remodelació de les seves instal·lacions en el puig Major, que conclourà amb un important canvi per al paisatge de la serra de Tramuntana, ja que les dues cúpules que donen un aspecte tan característic a la muntanya més alta de Mallorca desapareixeran.

La iniciativa de l'Exèrcit de l'Aire consisteix a modernitzar les dependències del puig Major i substituir-ne els aparells i unes instal·lacions que han quedat obsoletes per un material que disposa de la tecnologia més avançada. La modernització de les instal·lacions militars del cim del puig Major durà implícitament una reducció del personal destinat al puig i un canvi en la fisonomia actual de la muntanya, que ha romàs com ara durant els darrers quaranta anys.

Fonts de tota solvència han indicat que encara s'estan enllestint els estudis i els informes de modernització del puig Major, i que encara es desconeix la magnitud de la reducció d'efectius destinats a l'Esquadró de Vigilància Aèria número 7 (EVA-7). En el cas que la reducció de la plantilla sigui molt elevada, les instal·lacions ubicades devora la carretera C-710 (Pollença-Andratx), prop de les cases de Son Torrella, entrarien en desús, per la qual cosa l'Exèrcit de l'Aire estudia les possibles alternatives que es puguin oferir a aquestes àmplies instal·lacions.

Les diferents fonts consultades, totes elles vinculades a l'Exèrcit espanyol, han assenyalat que pràcticament es dóna per segur que les dependències del complex «possiblement es destinaran a altres usos» diferents dels actuals. Una de les opcions és la de crear una residència militar, amb un funcionament semblant al dels edificis existents en el Port de Sóller.

La més que probable reducció de la plantilla de l'EVA-7 ha provocat la lògica preocupació entre els oficials i suboficials destinats actualment en el puig Major, tal com qualcun d'ells ja ha expressat. No obstant això, la remodelació de la dotació humana de la base militar del puig Major no es produirà fins que no s'hagi conclòs la modernització de les instal·lacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris