cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

L'Associació d'Artistes Visuals de les Balears obre avui les portes a l'illa

L'entitat acull avui 120 creadors per defensar els seus drets

Avui es presenta a Menorca l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears, una agrupació d'artistes creada l'any 1993 a Mallorca. En l'acte de presentació els promotors explicaran els avantatges de ser-ne socis i també les activitats que organitzen. Com a artistes visuals inclouen els pintors, escultors, dissenyadors gràfics i tots aquells que realitzen tasques de creació artística amb qualsevol tècnica, com el vídeo, la xarxa d'internet, els collages, muntatges i performances.

El president d'aquesta associació és Biel Marc, mentre que el menorquí Biel Mercadal, conegut pels seus dissenys tèxtils, n'és un dels promotors a Menorca. Els objectius de l'associació consisteixen a potenciar l'art contemporani "entès com el que es realitza avui en dia", defensar i reivindicar l'artista i totes les qüestions que tenen relació amb l'activitat artística.

Entre les reivindicacions que inspiren l'ideari de l'entitat cal esmentar la reclamació d'una fiscalitat especial per als autors, seguretat social, jubilació i un règim laboral que els afavoreixi més que l'actual. No es tracta, per tant, d'una associació de concepte ni de línies o corrents, sinó una entitat professional que reclama la professionalització dels artistes.

Els promotors han detectat la necessitat de fer arribar el sistema educatiu fins a l'art contemporani. Amb aquest objectiu ha signat un convenni amb el Govern de les Illes Balears, adreçat a la promoció de l'art contemporani a les escoles, amb una dotació econòmica de tres milions de pessetes, per la qual cosa els autors es desplaçaran fins als col·legis i, en intercanvi, els alumnes fins als seus tallers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris