nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Les línies d'alta tensió desapareixeran enguany del paisatge marítim del Port

El soterrament de la xarxa està pressupostat en 480 milions de pessetes

Les línies d'alta tensió s'esborraran del paisatge marítim del Port d'Alcúdia enguany. L'acord verbal adoptat entre l'Ajuntament d'Alcúdia i la companyia elèctrica Gesa permetrà que, un cop signada aquesta avinentesa, comencin les obres de soterrament d'aquesta xarxa que travessa bona part del nucli costaner i també la zona humida de Maristany.

El cost del projecte, que han redactat conjuntament Gesa i l'Ajuntament, puja a 480 milions de pessetes. En principi, la companyia elèctrica sembla que està disposada a aportar-hi 257 milions, més del 50 per cent del pressupost. Així, la resta la finançaran a quatre parts: entre el Govern balear, el Consell Insular de Mallorca i els particulars, concretament, els hotelers, els quals afecta d'una manera més directa.

Actualment, les línies d'alta tensió passen per sobre de diversos establiments turístics del Port d'Alcúdia, a més de blocs d'edificis i cases residencials. El complex turístic Bellevue n'és un dels afectats, també el Sea Club, el Palm Garden, Alcúdia Garden, els Condes i el Delfín Verde. De la piscina del Tròpic Garden també es veu ben bé la torre d'alta tensió, impactant de manera considerable. Les línies d'alta tensió també travessen el poliesportiu municipal.

El projecte contempla soterrar la xarxa arran de la carretera de circumval·lació fins a la rotonda del poliesportiu, per seguir després cap al carrer Corneli Àtic i d'aquí a l'avinguda Tucan, després agafar cap al Puig i, per acabar, tornar anar arran de la via de circumval·lació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris