algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La integració del bastió en el futur edifici de les Avingudes crearà un precedent

Futures troballes poden seguir el mateix camí, segons el CIM

La Comissió de Patrimoni Històric del CIM ha autoritzat el projecte d'integrar el bastió trobat en el solar de l'antic magatzem d'Olis Balle en el futur edifici que es farà a les Avingudes. Per a Miquel Barceló, director de la Ponència Tècnica de la Comissió de Patrimoni del CIM, «aquesta decisió crearà un precedent a Mallorca i fins i tot a nivell nacional i internacional. Pròximes troballes que es facin podrien seguir el mateix camí d'integració».

Barceló, que es mostrà satisfet per la resolució del projecte, qualifica la troballa de les restes del bastió de «descobriment de primer ordre». El director de la Ponència Tècnica explicà que «amb posterioritat a les primeres actuacions de l'àrea de Patrimoni Històric respecte a la intenció de tornar a integrar el bastió, al CIM s'inicià un estudi de qualsevol actuació anàloga que s'hagués produït a Mallorca i a la resta de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, Barceló comenta que «per a nosaltres la integració és la millor de les solucions ja que "pensam" no té cap sentit que el bastió o una altra estructura de valor es destrueixi o es conservi a l'aire lliure amb la consegüent pèrdua de sòl. En canvi amb la integració la solució és més equilibrada», comenta.

El cap d'àrea i responsable de la Ponència Tècnica afegeix que, a partir del precedent amb el bastió de les Avingudes i de la intenció del Servei de Patrimoni andalús d'integrar les restes, «ens connectarem a altres estats rics amb patrimoni com Itàlia per saber si és positiu aquest tipus d'actuacions, i cercarem a partir d'estudis de la Unesco quina és la línia a seguir».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris