nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Els banyistes es queixen perquè aboquen aigües brutes a cala Molins

L'Ajuntament diu que la setmana que ve tot estarà solucionat

Els banyistes de cala Molins, a Cala Sant Vicenç, es queixen fort perquè a hores d'ara les aigües brutes d'un hotel i dels baixos comercials d'aquest establiment turístic encara continuen abocant-se a la mar. No només els banyistes, també els veïns i residents i, fins i tot, els clients d'aquest hotel de 113 habitacions protesten per les males olors i la sabonereta que es concentra vora les roques. De fet, hi ha hagut dies que enmig de cala Molins s'ha pogut veure una taca marró força sospitosa.

Durant la nit, quan s'alça una mica d'oratge, les bafarades pudents que emanen de la mar s'ensumen a les terrasses dels bars i restaurants i també a les dels residents i evidentment, a les del mateix hotel emissari. Ara, emperò, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Pollença, Biel Cerdà (PSM), ha posat fill a l'agulla per deixar-ho tot enllestit dins la setmana vinent. Cerdà informa que s'estranyà molt en veure que, l'any passat en fer les obres de clavegueram, deixaren aquest tram a defora. «Ni tan sols figura en els plànols», comenta.

Per això, a hores d'ara, l'Ajuntament encara està treballant en la instal·lació d'una estació impulsora que bombejarà les aigües brutes d'aquest hotel i dels baixos comercials fins a l'estació central de cala Sant Vicenç. De fet, l'Ajuntament ha invertit 7 milions de pessetes en aquest projecte adjunt. Així, l'àrea de Medi Ambient confia que a principis de la setmana vinent les aigües brutes deixin d'abocar-se a la mar.

En acabar l'estiu passat, les aigües residuals de tot el nucli costaner es connectaren a la planta depuradora. Per això, l'informe emès per Europa sobre la qualitat de les aigües al 1999, les de cala Molins es cataloguen com a «no conformes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris