algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

El Govern adquireix l'antiga seu de l'ONCE per 127 milions de pessetes

L'adquisició es produí ahir i Benestar Social hi traslladarà les àrees de gestió

El Govern balear i la delegació territorial de l'Organització Nacionals de Cecs d'Espanya (ONCE) signaren ahir l'escriptura de compravenda de l'antic edifici d'aquesta entitat per 142.700.000 pessetes, per instal·lar-hi les dependències de la Conselleria de Benestar Social del Govern balear.

L'escriptura va ser signada per la titular da l'esmentada Conselleria, Fernanda Caro; el conseller de Presidència, Antoni Garcias, i la que ha estat fins ara delegada territorial de l'ONCE, Teresa Palahí, que estava acompanyada pel seu substitut en el càrrec, Joan Vanrell. Garcias va explicar que la compra d'aquest immoble, que data de l'any 1919, obeeix a la política de l'Executiu autonòmic de deixar de pagar lloguers i comprar patrimoni.

L'edifici està situat a la plaça Bisbe Berenguer de Palou, té una superfície de poc més de 1.711'38 metres quadrats i disposa de cinc plantes en un bon estat de conservació. El conseller de Presidència va recordar que l'immoble havia estat llogat pel Govern l'any 1996, i el va destinar a conservatori de música, amb una opció de compra que avui finalment s'ha fet efectiva.

El preu, fixat en la dita opció de compra, ha estat considerat ajustat a mercat, d'acord amb l'informe emès pel cap de supervisió de la Direcció General de Patrimoni i Entitats Jurídiques i suposa un valor per metre quadrat de 83.383 pessetes.

La Conselleria de Benestar Social, que ja ha traslladat a l'edifici algunes de les seves dependències, hi ha realitzat obres menors, sobretot per a l'eliminació de barreres arquitectòniques i instal·lacions tècniques, i també hi ha col·locat un ascensor especial per a minusvàlids. Abans de la signatura,la consellera Caro va expressar la seva satisfacció per la compra de l'immoble i va qualificar de «simbòlic» que la Conselleria ocupi unes instal·lacions en les quals l'ONCE va tenir la seva seu durant quaranta anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris