cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Eivissa rep amb normalitat el nou sistema de pagament per aparcar

Les zones blaves comencen amb l'expectació de veïns i visitants

L'Ajuntament d'Eivissa ha posat en marxa el nou sistema d'estacionament tarifat al centre de la ciutat, és a dir, des d'ahir ja funcionen a Eivissa les zones blaves. Un total de 21 carrers estan afectats per aquesta mesura, que ahir va provocar tot tipus de reaccions i comentaris entre els veïns i els visitants de la ciutat. Tot i que en un principi tothom compartia la filosofia i l'objectiu d'aquest nou sistema, que és la creació de més espai per aparcar al centre de la ciutat, els residents als carrers que ara són zona blava es queixen del preu de les taxes que han de pagar cada any per tal de gaudir d'aquest servei.

La posada en marxa d'aquest nou sistema ha estat molt criticada pel PP, a l'oposició de l'Ajuntament d'Eivissa, perquè considera que discrimina els mateixos ciutadans. Tot i això, l'inici es va fer amb tota normalitat i, a diferència d'altres ocasions, va ser normal veure espais buits per deixar el cotxe a zones com Vara de Rey o el Mercat Nou. A més, l'Ajuntament va repartir durant tot el dia diversa informació entre els conductors per donar a conèixer el servei.

Mentre que des del consistori es valorà «molt positivament» el primer dia de zones blaves a la ciutat, els comentaris i les queixes es dirigiren al preu fixat per cada hora d'estacionament. L'empresa concessionària del servei ha fixat un preu de 150 pessetes cada hora amb un temps limitat d'aparcament de dues hores. L'horari fixat des d'ahir i fins el pròxim mes d'octubre és un horari d'estiu. Així, s'haurà de pagar per aparcar durant deu hores diàries, des de les nou del matí fins a les dues de la tarda i des de les cinc del vespre fins a les deu de la nit.

Al marge de la posada en marxa del nou servei, l'Ajuntament d'Eivissa ha habilitat una sèrie d'espais d'aparcament dissuassori per tal de garantir una millora del trànsit intern a la ciutat. És una mesura que preveu evitar l'aglomeració de vehicles al centre d'Eivissa a les zones més comercials de la ciutat. En aquest sentit, els comerciants confien que la posada en marxa de les zones blaves serveixi per fomentar la visita als carrers més comercials de la ciutat i afavorir-hi la compra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris