nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El poble es vesteix de gala en la celebració del 75è aniversari de la independència

La localitat va experimentar un espectacular canvi, amb la presència de 2.000 persones i les autoritats illenques

El municipi de ses Salines va celebrar ahir la festa del 75è aniversari de la seva independència de Santanyí davant més de 2.000 persones. Així mateix, les autoritats no faltaren a la cita. La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el president del Govern balear, Francesc Antich, varen estar vora el batle de ses Salines, Antoni Caldentey, que va comptar amb el suport dels batles de Campos, Andreu Prohens; Santanyí, Miquel Vidal, i de Felanitx, Miquel Riera, entre altres batles. A més entre el públic hi havia exconsellers del PP, com Joan Verger, Joan Flaquer i Josep Joan Cardona i personalitats de la societat mallorquina, com Carme Delgado de March.

Tot va començar quan el dia 1 de juny del 1925, un grup de joves saliners aconseguiren que el lloc denominat «Las Salinas» passàs a anomenar-se ses Salines i fos municipi independent de Santanyí. Ahir, els veïns reteren un homenatge als seus avantpassats, sobretot a aquells que aconseguiren la independència.

La festa va començar amb una recepció d'autoritats que desfilaren amb la banda de música i la policia muntada fins a la plaça Major, on es féu una Missa concelebrada per tots els capellans vius que han passat per ses Salines i la Colònia de Sant Jordi, i oficiada pel bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda.

En acabar l'acte, l'historiador i secretari municipal saliner, Joan Burguera, presentà el llibre El segle XX a Ses Salines.
Als discursos, Caldenteny afirmà que era «un privilegi presidir aquest acte històric essent batle de ses Salines» i va agrair als seus 15 predecessors i 115 regidors la feina feta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris