nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Tots els cans de la comunitat han de dur microxip abans del dia 8

El batle Fageda complí amb la normativa de la Conselleria

El batle de Palma, Joan Fageda, va complir ahir amb la seva obligació com a ciutadà de les Illes Balears propietari de cans i acompanyà les seves mascotes Lucky i Pipo fins a la clínica veterinària per tal que els fos implantat el microxip identificador. La Conselleria d'Agricultura ha elegit com a sistema d'identificació d'animals de companyia el microxip, «sense dubte el sistema més eficaç d'identificació dels animals de companyia».

El juny de l'any passat es va publicar al BOCAIB l'ordre que regula la identificació d'animals de companyia. Es tracta de l'aplicació obligatòria d'un xip que conté un codi alfanumèric únic que s'implanta en el costat esquerre del coll de l'animal. Aquesta ordre deixa un termini fins el dia 8 de juny d'enguany perquè tots els cans de la comunitat tenguin implantat aquest sistema.

La implantació dels microxips la realitzen de forma exclusiva els veterinaris, que es comprometen a complimentar uns impresos oficials que contenen el codi d'identificació de l'animal en qüestió, l'espècie, la raça a la qual pertany, el sexe, la data de naixement de l'animal, el domicili habitual de l'animal, uns altres signes d'identificació de l'animal, nom i llinatges del propietari, el número de DNI del propietari, el seu domicili, la signatura, el telèfon de contacte, el nom, número de col·legiat i signatura del veterinari que implanti el microxip i la data d'implantació.

Aquests impresos són remesos periòdicament al col·legi oficial de veterinaris, que els introdueix en el registre censal d'animals de companyia. L'Ajuntament i les entitats amb matèria sobre el tema podran consultar les dades incloses en aquest registre, la qual cosa permet, entre d'altres avantatges, fomentar la responsabilitat dels propietaris dels cans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris