nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Cort i Agricultura creen una empresa mixta per gestionar l'escorxador

Es reuniran amb Prodisma i els treballadors actuals per negociar-ho

L'Ajuntament de Palma i el Govern balear a través de la Conselleria d'Agricultura estan treballant a marxes forçades per trobar una solució negociada al conflicte de l'escorxador de Palma.

Aquesta solució passa per la creació d'una empresa mixta que, sota el nom de Canilla, agruparà capitals procedents de l'Ajuntament de Palma, el Govern balear, Mercasa, Mercapalma, Sa Nostra, Prodisma, i Camp Mallorquí entre d'altres.

La crisi de l'escorxador s'ha agreujat després que l'empresa explotadora, Prodisma, anunciàs que deixava de dedicar-se a l'activitat en no poder assumir les pèrdues que li provocava continuar amb la seva activitat. Aquest fet provocà que els treballadors amenaçassin amb una aturada que si la situació no es resol es farà efectiva.

La Conselleria d'Agricultura i Cort fa més de sis mesos que estan negociant la creació d'aquesta empresa. Segons va explicar el nou conseller, Mateu Morro, «la posició de la Conselleria i Cort és coincident i hem acordat continuar endavant en les nostres línies de treball i amb els esforços per implicar altres entitats. Hem de fer front a una situació molt preocupant». Un dels principals problemes amb què es trobaran les parts implicades és la reacció dels treballadors que hi ha actualment a l'escorxador.

Per això els tècnics de la Conselleria d'Agricultura i els de Cort, treballant de manera conjunta, negociaran amb els treballadors tres o quatre possibles solucions, ja tractades a nivell polític, però que s'han de discutir tant amb els empleats com amb els responsables de l'empresa Prodisma. El que s'intentarà a les totes és que aquests treballadors es constitueixin en una societat cooperativa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris