cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Fageda ordena la investigació interna del funcionari de llicències d'activitats

Damià Mas fou enregistrat amb una càmera mentre cobrava doblers d'Ismael Martín

Cort inicià ahir l'expedient d'informació reservada, una espècie d'investigació interna que va ser recomanada pel secretari de la corporació, el senyor Estela, i autoritzada pel batle de Palma, Joan Fageda, contra el funcionari encarregat de les llicències d'activitat de l'Ajuntament de Palma, Damià Mas.

Els primers a fer la petició d'aquesta investigació foren els membres de l'equip del regidor Vidal, el seu cap polític i tinent de batle d'Urbanisme de la corporació. La instrucció de la investigació anirà a càrrec del senyor Joan Carles Sastre, un dels tècnics d'administració general, al qual ha correspost el sorteig que es fa en aquests casos. Segons es va poder saber ahir, el funcionari Damià Mas té concedida la compatibilitat per poder tenir obert un despatx professional a banda de la feina que realitza a la Gerència d'Urbanisme. La investigació reservada pretén esbrinar si el funcionari en qüestió és culpable de cap delicte.

S'ha de recordar que el funcionari Mas va ser enregistrat amb una càmera oculta mentre suposadament rebia un gran pagament en metàl·lic de mans de l'empresari del joc, Ismael Martín Gago. Aquesta cinta es troba en mans dels investigadors del grup de Delinqüència Econòmica del Cos Nacional de Policia. Està previst que aquesta prova documental passi a mans del jutge degà Pere Barceló, instructor del cas. L'anomenat «cas joc» investiga la presumpta pressió que aquest empresari féu sobre un funcionari de la Conselleria d'Hisenda amb competències sobre la matèria de joc a través de dos investigadors privats, la contractació dels quals recomanà el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, misser de Gago.

Segons la declaració d'un dels detectius privats detinguts, els doblers que Gago va pagar a Damià Mas corresponien a l'agilització de tràmits burocràtics. El mateix empresari va contradir el dectectiu i afirmà que els doblers corresponien al pagament d'un servei professional de Mas realitzat pel seu despatx professional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris