nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Els veïns de Llenaire sol·liciten que s'obligui el promotor a acabar les obres

També es queixen perquè l'Ajuntament no els facilita la informació necessària per poder actuar

L'associació de veïns de Llenaire demana ara al Consistori de Pollença que «obligui» el promotor, Catalina Maria Colom Arbona, a acabar les obres d'urbanització perquè ja estan farts d'haver de circular per uns carrers que sempre estan a les fosques, que no tenen aigua corrent i on la xarxa de clavegueram no s'ha acabada d'instal·lar.

Miquel López, el vicepresident d'aquesta associació, que representa 125 propietaris dels 600 comptabilitzats, es referí ahir al Decret 38/1987, de 4 de juny, sobre recepció d'urbanitzacions per ajuntaments, per constatar que el Consistori pollencí podria iniciar d'ofici o a instància dels propietaris afectats l'expedient de recepció. Ells qüestionen l'interès de l'equip de govern (PSOE, PSM i UM) per solucionar aquesta situació. «Està clar que no volen actuar, nosaltres pagam les contribucions, pagam el fems i mentrestant l'Ajuntament continua concedint permisos d'obra quan la urbanització no està en condicions de ser rebuda i no s'exerceixen mesures de pressió per adobar les deficiències. És un negoci rodó perquè no inverteixen cap duro i els entren un munt de diners», sentencià López.

Els veïns també es queixen perquè, diuen, que «sistemàticament se'ns ha negat o demorat l'entrega de documentació de la urbanització que ens permetria actuar per compte nostre», i això que «Llenaire té un promotor que mai no s'ha negat a mantenir reunions amb l'Ajuntament». A aquesta suposada manca de transparència també es referí ahir el portaveu del PP, Joan Comas, que parlà en nom del seu partit però també representant els independents (UMP i UNPI) que, curiosament, la legislatura passada governaven amb el PSOE.

Comas afirmà que a ells tampoc no els han donat la informació i que «la por dels veïns és que un cop el promotor hagi venut tots els solars agafarà les maletes i se n'anirà. Llavors els veïns hauran de pagar contribucions especials».

D'altra banda, ahir el vicepresident de l'associació de veïns recordà que existeix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) a favor de l'Ajuntament on es qualifica de «bizantina» la discussió d'una possible recepció tàcita. El promotor denuncià l'Ajuntament perquè l'administració local executà unes obres urgents de sanejament, que després va fer cobrar als veïns en concepte de contribucions especials. A partir d'aquí el promotor va entendre que la urbanització de Llenaire ja havia passat a mans municipals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris