nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Agafen un extorsionador de 21 anys que atemoria els joves del barri de Corea

Els amenaçava de mort i els obligava a pagar mensualitats per comprar droga

Funcionaris del Cos Nacional de Policia han detingut un jove de 21 anys que es dedicava a extorsionar menors de 13 i 14 anys residents a la barriada de Corea, a Palma. Segons sembla, el detingut amenaçava els atemorits joves amb algun objecte contundent i els obligava a pagar-li doblers diàriament que ell emprava per adquirir droga. El jove extorsionador tenia atemorida la jovenalla de l'esmentat barri.

Un portaveu del 091 informà que la detenció es practicà el passat dia 22 d'aquest mes quan el jove, identificat com Abraham V.M., entrava a un bar en companyia de dos individus, suposadament per cobrar una d'aquestes quotes que obligava a pagar.

El cas començà a mitjans de mes quan s'interposaren diferents denúncies contra un jove que amb la seva presència impedia als nins de la barriada anar a jugar a futbol al camp de l'Antoniana. Aquest jove, del qual els denunciants sabien que nomia Abraham, en companyia d'alguns amics retenia els nins de la zona en contra de la seva voluntat, amenaçant-los i obligant-los a donar-li doblers.

El cas més cridaner va ser quan Abraham se'n dugué a Son Banya un nin en contra de la seva voluntat. L'obligà que l'acompanyàs al poblat, on es dirigí a comprar droga. Després, sota amenaces de mort amb un ganivet, l'obligà a provar la cocaïna, que no va arribar a ser consumida pel menor que es posà a plorar, espantat pel que passava. Abraham no es conformà amb això i l'informà que li havia d'entregar doblers diàriament.

A un altre nin del barri li prengué el ciclomotor, interposant-se en el seu camí quan circulava pel carrer Cotlliure. Posteriorment li exigí l'entrega dels doblers. El nin portava 10.000 pessetes que li havia donat la seva mare per fer la compra. Així ho explicà a Abraham, que desistí de la seva petició a canvi de pagaments de quotes. Segons consta a l'atestat, li digué que «m'has de donar 2.000 pessetes cada dia durant uns mesos. Si no ho fas així, et mataré».

Segons informà un portaveu de la Prefectura Superior de Policia de les Illes Balears, el detingut comptava amb diversos antecedents per delictes com robatori amb violència i amb força a les coses, i també per amenaces i coaccions. Abraham V.M. va ser traslladat a les dependències policíaques i passà a disposició del jutge de guàrdia corresponent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris