cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Villalobos ignora les peticions de millora en la transferència de Sanitat a les Illes

La ministra inaugurà l'encontre de professionals vindicant les fundacions hospitalàries

El finançament de la sanitat pública balear ha de menester un reajustament, segons quedà palès ahir a la presentació oficial de la Conferència del Mil·lenni, en què les principals autoritats de les Illes en la matèria recordaren que la Comunitat Autònoma és encara la més deficitària de l'Estat espanyol en matèria de finançament sanitari.

La consellera balear de Sanitat, Aina Salom; la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar; i el batle de Palma, Joan Fageda, foren ahir unànimes en recordar a la ministra de Sanitat, Celia Villalobos, que les Illes suporten una població flotant que duplica la real al llarg d'almanco la meitat de l'any. La ministra, en una de les seves primeres intervencions públiques sobre sanitat "al marge de conferències de premsa i actes polítics", eludí aquesta qüestió al llarg de tota la seva intervenció; ni després de l'obertura no volgué parlar del futur traspàs de competències a les comunitats autònomes, més enllà del fet que aquest es produirà en un futur pròxim. En canvi, Villalobos elogià extensament les bondats de l'autonomia econòmica que comporten els nous mètodes de gestió (NMG) hospitalària.

«El malalt és el protagonista del Sistema Nacional de Salut». En la seva primera visita oficial a les Illes, la ministra de Sanitat mostrà ahir a Palma una aposta clara per aquests nous sistemes "de fundacions" que ofereixen un grau més gran d'autonomia als centres d'atenció.

Segons els defensors dels NMG "i per tant Villalobos", l'existència de contractes de gestió permet dividir l'atenció hospitalària en àrees específiques que incrementen, per criteris evidents de competència i rendibilitat, la satisfacció del client en àrees estratègiques per a la percepció positiva de l'usuari com són ara els serveis d'hostaleria «per millorar l'habitabilitat, tant del pacient com de la seva família».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris