nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Cort impedirà la instal·lació de nous bars a la Calatrava i al Puig de Sant Pere

També es contempla una altra zona de protecció al Molinar, Terreno i Santa Catalina

L'Ajuntament de Palma ha decidit fer «gairebé impossible» la instal·lació de nous bars a les barriades de la Llonja, Puig de Sant Pere, Monti-sion, i sa Calatrava.

Per això posarà en marxa una dura ordenança municipal que compliqui molt la instal·lació de bars i locals en les barriades més nodrides d'aquest tipus d'establiments.

La mesura anirà acompanyada d'una altra ordenança, que serà menys restrictiva que la primera, que intentarà dificultar l'èxode de bars cap a les zones perifèriques de la contrada afectada per la primera normativa, com puguin ser el Molinar, el Terreno, Santa Catalina o la Gerreria.

La nova normativa du incorporada una disposició addicional transitòria que indica que es podrà revocar la llicència dels establiments existents en aquest moment si estan més de sis mesos sense activitat. «En aquest cas no es podrà reobrir el local», explicà el regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal.

Vidal va justificar l'aplicació de la normativa en el fet que «al barri de la Llonja i el Puig de Sant Pere la saturació de bars és tan gran que no justifica que se'n posin més, i especialment si es té en compte que hi ha problemes de renou. A la Calatrava varen ser els mateixos veïns de forma majoritària els que ens varen demanar que no deixàssim posar més bars, que no en volen més».

Vidal també va explicar que el seu departament durà un seguiment de les noves llicències que es demanin per tal d'establir quines són les tendències del mercat i de cap on es readrecen els nous empresaris. «La nostra intenció és no deixar que hi hagi zones amb una gran densitat de bars i per això hem d'estar preparats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris