nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Mayol: «La meva dimissió no soluciona cap dels problemes de fons del sector»

Reconeix l'eficàcia dels que creen la crispació «amb armes innobles: les mentides i desqualificacions»

Joan Mayol assistí ahir a la que, tal vegada, fou la seva darrera presència com a conseller d'Agricultura en funcions després de presentar la dimissió el passat dilluns. En un acte organitzat per la Unió de Pagesos (UP) i celebrat a l'hotel Palas Atenea, de Palma, Mayol rebé el reconeixement d'aquest sindicat i de la Unió de cooperatives de les Balears (UCABAL), materialitzat en el lliurament d'una placa.

Mayol fou molt aplaudit pels allà presents i aquest els dedicà unes paraules, en algunes ocasions interrompudes per l'emoció. L'exconseller, o conseller en funcions, manifestà que «la meva dimissió no soluciona cap problema de fons. Certament, els temps són difícils, però no claudiqueu mai. Les persones canvien, però allò important són els projectes, i el projecte és viu». Joan Mayol volgué aprofitar l'oportunitat per agrair i acomiadar-se de les organitzacions agràries que, malgrat algunes diferències, més suport li han donat durant una gestió de tempestuoses relacions amb la patronal de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), encapçalada per Fernando Dameto.

«La nostra relació ha estat breu, però intensa. Vull expressar-vos la més sincera gratitud per la vostra tasca de conradors i ramaders, imprescindible per al futur de la nostra societat i del nostre país. Però tan important com la vostra tasca agrícola, és la vostra tasca associativa i com a organització. Sense la Unió de Pagesos, la meva dedicació a la Conselleria no hauria durat deu mesos, sinó, probablement, ni deu dies. Representau la part més sana, més esperançada, del foravila de les Balears, la que és capaç de treballar per un futur productiu i no un futur subvencionat; per una terra cultivada i no una terra parcel·lada i construïda; per interessos col·lectius i agraris, i no interessos egoistes i personals. Sabeu que hem lluitat, des de fronts diferents, per les mateixes idees», declarà Mayol.

Entre els assistents es trobaven Jaume Pocoví, secretari general d'UP; Jerònia Bonafé, presidenta d'UCABAL; i Jaume Grimalt, delegat del Ministeri d'Agricultura a les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris