cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Els hotelers de les Balears realitzaran un campanya mediàtica contra l'ecoimpost

El sector vacacional illenc es nega a negociar aquest tribut amb l'Executiu i aniran als tribunals si l'implanten

El sector hoteler posarà en marxa una campanaya mediàtica contra l'ecoimpost que vol implantar l'Executiu Antich, segons anuncià ahir el vipresident de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Ignasi Esteve. Els hotelers acordaren ahir horabaixa, un cop finalitzada l'assemblea de l'FEHM, el seu «rebuig unànime» al projecte de creació de l'Impost sobre les estades a empreses turístiques d'allotjament.

A més, delegaren en la junta directiva de l'FEHM «la seva total confiança perquè emprengui les accions legals pertinents en vista a presentar un recurs als tribunals en el cas que el Parlament arribàs a aprovar aquest nou impost». En un comunicat que féu públic el vicepresident de l'FEHM, s'afirma que aquest sector «no negociarà» el contingut de l'avantprojecte de llei de l'«ecotaxa».

Des de l'FEHM s'expressà el «profund malestar davant la política de fets consumats» del Govern, es «lamenta» que l'Executiu «hagi faltat a la seva paraula» i s'acusà d'«ambigüitat calculada i de doble llenguatge» el conseller de Turisme, Celestí Alomar. En aquesta línia, s'afegí que «s'ha primat l'objectiu polític d'aconseguir rendibilitat electoral» i es féu una crida «a la sensatesa i al sentit comú».

Esteve insistí que es tracta d'un tribut «injust» i «penalitza» els establiments legals, ja que quatre milions de turistes que s'allotgen en oferta no reglada el deixaran de pagar. En aquest sentit, segons dades referides als mesos de juny, juliol i agost del 1999, un 40'86% de les pernoctacions s'efectuaren fora de la planta hotelera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris