cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Matas: «El Consell de Ministres és la sensació més impactant que he experimentat mai»

Jaume Matas, nou ministre de Medi Ambient, vol solucions per a les Balears

Jaume Matas (Palma de Mallorca, 1956) és el nou ministre de Medi Ambient del Govern de José María Aznar. Diari Balears el va entrevistar ahir i la primera curiositat plantejada és de caire personal: què se sent quan s'assisteix per primera vegada assegut a un Consell de Ministres?

I la resposta del ministre és: «De totes les sensacions que he tingut fins ara és la més important; la que més m'ha impactat, perquè estàs participant en les decisions que afecten el present i el futur d'un Estat tan important com Espanya». Matas apel·la a l'orgull quan es refereix al «sí» a la proposta d'Aznar: «Em va animar l'orgull de poder formar part del Govern d'Espanya, del Govern del president Aznar i crec que és una cosa que ompli d'orgull a qualsevol espanyol, sincerament. I naturalment, és una gran responsabilitat i un repte extraordinari».

Els compromisos adquirits pel president en el debat d'investidura són les poques concrecions que el nou ministre es permet a hores d'ara. És per això que assegura que serà el ministre de l'aprovació del Pla Hidrològic Nacional: «Esper que sí; aquest serà el meu primer gran repte i serà a partir de criteris de racionalitat i de solidaritat, però també amb una base de diàleg i de consens molt important. El diàleg serà una part fonamental, essencial, de la meva política i tan aviat com pugui convocaré a totes les associacions que tenguin a veure amb la matèria mediambiental».

El ministre ha dit que la seva predecessora, Isabel Tocino, ha deixat un llistó molt alt: «Abans del govern del PP de 1996 no hi havia Ministeri de Medi Ambient, per tant, fer un ministeri nou és complicat i molt difícil i en aquests quatre anys s'ha fet una feina molt important i això s'ha de reconèixer».

Quan parla de la demanda de crear un parc natural a la serra de Tramuntana, Matas es transforma en president del PP de les Illes Balears per ser fidel a la negativa d'entrar en concrecions en tant que ministre acabat d'aterrar: «El PP no vol parcs naturals en propietats que no siguin públiques. Ho vaig dir en lletres majúscules i després Unió Mallorquina es va sumar a aquest plantejament».

En aquesta línia, parla de la manifestació de ramaders que tingué lloc ahir davant del Consolat de Mar, però li passa la pilota al president del Govern balear, Francesc Antich: «És més important saber quina reflexió fa el president balear perquè aquesta manifestació és molt sèria, és un missatge que surt d'una realitat concreta. Llegir què ha passat i creure en les seves conseqüències i actuar d'una vegada, costi el que costi».

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va dir que ara «tenim un aliat a Madrid» i Matas accepta l'envit: «Hi ha un aliat a Madrid per solucionar els problemes de les Balears. Miri, tothom sap perfectament que la consellera i jo tenim plantejaments polítics distints, potser no en el platejament general, però sí en les solucions i tenim l'obligació de trobar punts d'acord». I a continuació el ministre matisa que ell no és «el ministre d'Espanya per a les Balears, sinó el ministre de les Balears per a Espanya» i es compromet a atendre la demanda de Rosselló de ser rebuda pel ell: «Sí, sí, la rebré tot d'una que pugui».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris