algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Ortún: «El debat actual sobre les fundacions hospitalàries ha esdevingut jurídic»

L'expert Vicent Ortún participarà a les Jornades sobre Economia de la Salut

«No es pot dir a priori si les actuals fundacions hospitalàries (Manacor i Alcorcón) van bé o malament. Es tracta de comprovar de manera empírica els seus resultats, però també els inconvenients i els entrebancs que han tingut al seu propi territori: si han trobat potestat per derivar poder o si no han tingut la discrecionalitat necessària per actuar». Amb aquesta declaració de relativisme, el president nacional de l'Associació d'Economia de la Salut, Vicent Ortún, lleva ferro a les polèmiques sobre els Nous Mètodes de Gestió (NMG) que també seran objecte de debat a les XX Jornades sobre Economia de la Salut que s'esdevindran a Palma entre els pròxims dies 3 i 5 de maig.

Aquest congrés "que arriba precedit per un monogràfic sobre les NMG a la Universitat Carles III, en què participà el mateix Ortún" comptarà amb una nodrida representació balear. La gestió hospitalària serà objecte d'anàlisi per part de figures polítiques i gestores tan distants com Josep Maria Carbonero (director assistencial de Gesma) i Carles Ricci (gerent de Manacor).

Això no obstant, i coincidint amb les conclusions de l'encontre recent, es tendeix a considerar que el debat sobre les NMG ha esdevingut estrictament jurídic (si s'ha de procurar l'aplicació del dret mercantil per operacions de compra i venda, del dret laboral o del dret públic per a la contractació, etcètera), mentre que l'anàlisi sobre qualitat assistencial ha estat relativament arraconat per la litigiositat elevada de les dues fundacions hospitalàries existents, segons reconegué Ortún a Diari de Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris