algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

L'antic corral de l'ermita de Santa Magdalena serà un gran jardí públic

El Consell negocia amb la Parròquia un conveni per rehabilitar l'indret

La finca que comprenia el corral de l'ermita de Santa Magdalena es podria convertir ben aviat en un gran jardí públic. Aquesta és almanco la intenció de la Parròquia de Santa Maria la Major, propietària de la finca i del Consell Insular que han començat a negociar un conveni que pugui fer realitat aquest ambiciós projecte. El conseller Antoni Alorda i el rector Jaume Puigserver mostraren ahir la parcel·la on es desenvoluparan les obres. La proposta tècnica, que encara no ha estat completament enllestida, passaria per recuperar totes les marjades de pedra seca que es troben molt malmeses, tancar la finca i crear uns itineraris per passejar-hi. També es preveu construir rampes per eliminar les barreres per als minusvàlids.

A més, es planteja la possibilitat de crear un petit museu etnogràfic aprofitant les pallisses dels ermitans. Per això seria necessari restaurar aquesta zona i ubicar-hi tota una sèrie d'objectes que usaven antigament els ermitans. Per millorar la imatge de l'indret s'haurà d'esbucar un galliner i soterrar un dipòsit d'aigua.

Fins al moment, una brigada de Fodesma del Consell ja ha realitzat una neteja en profunditat de la parcel·la deixant només la vegetació grossa, com ara, les grans figueres de moro, els garballons i les oliveres. Posteriorment es podrien sembrar altres espècies autòctones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris