cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

La plaça de l'església perdrà llocs per aparcar amb el projecte d'embelliment

L'Ajuntament també demana ajudes al Govern per reformar el mercat dels animals

67614

La reforma que es farà a la plaça de l'església afavorirà la celebració del mercat dels dimecres i eliminarà bona part dels actuals llocs per aparcar.

La plaça de l'església, el mercat del Fossar i el passeig fins l'estació integren un ambiciós projecte d'embelliment que l'Ajuntament pretén envestir amb l'ajuda del Govern balear enguany. L'equip de govern (UM-PP) va aprovar al darrer plenari els projectes d'aquestes tres actuacions, que costaran prop de 80 milions de pessetes. Precisament per finançar les obres s'ha demanat una subvenció a la Conselleria d'Economia i Comerç, que podria assumir més del 75% del cost.

El projecte més espinós dels que es volen executar és el de la plaça de l'església, on gairebé es farà un tancament al trànsit. La proposta dels tècnics passa per reduir els actuals 20 llocs d'aparcament a només set i, a la vegada, habilitar tres espais per a càrrega i descàrrega. La resta de la plaça s'empedraria. L'actual cadafal que hi ha al centre de la plaça es conservaria, però es mouria de lloc col·locant-se molt més aprop de l'església. Des de l'oposició, els Sineuers independents plantegen una actuació més valenta i reclamen que es deixin molt menys llocs d'aparcaments en aquest indret.

El regidor popular, Josep Oliver, defensa que els tècnics han fet el projecte recollint les opinions dels veïnats i, a la vegada, pensant també en la celebració del mercat setmanal i en l'aprofitament de l'indret per a actes públics.

D'altra banda, la reforma de major abast es fa comptes emprendre a la plaça del Fossar, on es remodelarà tot l'espai destinat al mercat dels animals, incloent el mercat cobert. Segons l'edil, Pep Oliver, el que es pretén és posar en condicions sanitàries tot aquest indret.

Vora a l'actual zona de venda s'habilitarà una gran àrea verda que connectarà cap a la part baixa de la plaça amb el parc infantil, que serà millorarada.

A la plaça també es remodelaran els aparcaments, eliminant-ne alguns de les voreres del carrers i ficant-los al mig de la plaça. Aquesta àrea es preveu poder-la utilitzar també per a la venda d'animals els dimecres. Aquesta circumstància ha aixecat forta controvèrsia, ja que els Independents retreuen a l'equip de govern que la legislació no permet utilitzar espais d'aparcament per fer-hi venda de ramat. L'embelliment es completarà amb eixamplament de les voravies de les illetes properes a les quarteres per crear així un passeig que connecti amb l'estació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris